Kiralık Fotoğraf Makinesi
  • Kiralık Ekipmanlar

İmkanların iyice artmasıyla gençlerin kafalarındaki yaratıcılık da objektiflerine yansımaya başladı. Akıllarından dökülen her proje çok önemli ve değerli. Sinema alanında da kendini bu şekilde değerli hale getiren insanlara birçok kurum destek oluyor. İşte film çekmek isteyenlere destek sağlayan 9 önemli kuruluş:

1.Sinema Genel Müdürlüğü

1977 yılında Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'ne bağlı kurulan Sinema Daire Başkanlığı olarak da bilinir. Yıllardır sinema alanına birçok katkı sağlayan kurum, yeni sinemacılara da kapılarını açıyor. Yeni yapı ile ihtisaslaşmış bir birimle, yeni misyon ve vizyon ışığında sinemacılara yol haritası oluşturuyor. Kültür içinde önemli yeri olan film endüstrisinin de tamamen kendi alanını oluşturmasında yaratıcı ekonomiler sağlıyor.

2.İKSV

Kurum, sinema alanında düzenlediği etkinliklerle hem teşvik hem destek açısından önemli bir kapı olarak göze çarpıyor. İstanbul Film Festivali kapsamında gerçekleştirilen ödül törenleri genç sinemacıları için ciddi umut kaynağı oluyor. Türkiye'de sinemanın gelişimini destekleyerek nitelikli filmlerin ticari dağıtımını da yapıyor. Bu da genç sinemacıların bir şekilde kazanç elde etmelerine yardımcı olan etkenlerden.

3. Kadraj Sinema

KadrajSinema gençlere daha çok ekipman ve teknik anlamında yardımcı oluyor. Genç yönetmenler, kısa filmciler ve sinemacılar KadrajSinema bünyesindeki yerlerden indirimi olarak film malzemesi kiralayabiliyor ya da satın alabiliyor. Aynı zamanda çekimler sırasında ihtiyaçları olan desteği de iletiyorlar.

4.Boğaziçi Film Festivali

Boğaziçi Film Festivali, sinemacılara direkt olarak en çok yardımı sağlayan kuruluş ve festival. Festivalin amacı kazancı tanıtma yatırmak yerine, kıssa filmcilere gitmesini sağlamak.

5.Üniversitelerin İlgili Bölümleri

Özellikle vakıf üniversitelerinin imkan olarak ön plana çıkmasıyla öğrencileriyle birlikte sinemacılara verdikleri destek de arttı. Hem akademisyenler olarak hem de çekim mekanı olarak oldukça geniş imkanlar sunuyorlar. Devlet okullarının bu konuda daha kısıtlı bütçesi varken, vakıf üniversiteleri maddi ve manevi anlamda iyi imkanlar sunuyor.

6.Belgesel Sinemacılar Birliği

Kültür Bakanlığı tarafından da onaylanan kurum, ilgili bölümlerde okuyan öğrencilere alanında uzman kişiler tarafından atölyeler veriyor. Kamu spotlarının çekilmesini ilgilenenlere bırakarak aynı zamanda maddi kaynak da sağlıyor.

7.Büyükşehir Belediyelerinin Kültür ve Sanata Birimleri

Hemen hemen her belediye şehrinde bulunan genç sinemacılara olabildiğince destek sağlıyor. Bazı belediyeler bunu düzenlediği yarışmalarla maddi kazanca dönüştürürken bazıları ise ekipman ya da mekan bulmalarına yardımcı oluyor.

8.Türk Sinematek Derneği

Dernek bulunduğu döneme damgasını vurmak isteyen, kar amacı gütmeden, kamu çıkarını, toplumsal sorunları merkeze alarak çalışan tüm genç sinemacıları bünyesinde barındırıyor.

9.Yeni Sinemacılar

Serdar Akar öncülüğünde kurulmuş olan platform, ticari olarak varlığını sürdüren aynı zamanda gençlere de yer veren bir merkez olarak karşımıza çıkmakta.

 

Paylaş!

Benzer Blog Yazıları

28.01.2025 06:53:57